
Red Velvet truffels, hoe heerlijk zien ze eruit 😍 De harde chocolade buitenkant in combinatie met en de zachte, romige binnenkant is gewoon zalig. Heerlijk voor bij een kopje thee of koffie.
Voor de vulling heb ik een red velvet cake gebakken en verkruimeld. Lees hieronder het recept.
Bakblik 20 cm
Verwarm de oven voor op 180 graden
Ingrediënten red velvet cake
- 3 eieren (kamertemperatuur)
- 200 gr boter (kamertemperatuur)
- 250 ml karnemelk (kamertemperatuur)
- 300 gr kristalsuiker
- 2 tl vanille extract
- 1 zakje bakpoeder
- 2 tl azijn
- 15 gr cacaopoeder
- 1-2 tl rode kleurstof
- 300 gr bloem
- 1/4 tl zout
- 1,5 el mascarpone
- 300 gr witte chocolade
- Cakekruimels
Bereidingswijze
1. Doe de cacaopoeder en de rode kleurstof bij de karnemelk, roer dit goed door en laat even staan.
2. Ondertussen mix je de boter, suiker en vanille extract met de mixer. Door blijven mixen tot je een romig geheel hebt.

3. Daarna voeg je een voor een de eieren toe.
4. Daarna mag het karnemelk mengsel en het zout erbij, mix dit goed door het beslag.
5. Tot slot mag het bloem en de bakpoeder erbij en mix je dit goed door.

6. Het beslag mag in een ingevette bakvorm voor ong. 50 - 60 min de oven in op 180 graden.
7. Laat de cake goed afkoelen en verkruimel deze daarna in kleine stukjes.
8. Voeg 1,5 eetlepel mascarpone toe en meng dit goed door.
9. Rol balletjes uit het cakemengsel en leg deze op een bakpapier.


10. Smelt de witte chocolade au bain marie en rol de balletjes erdoorheen. Decoreer de balletjes met chocolade strepen en wat cakekruimels. Leg deze vervolgens in de koelkast om hard te worden.


Reactie plaatsen
Reacties