Vegetarische nasi

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 12:16

Vegetarische nasi, heerlijk als bijgerecht en supersnel klaar.
Gebruik voor deze nasi gekookte en afgekoelde rijst, omdat deze nog gebakken gaat worden. 

Ingrediënten

  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • zonnebloemolie
  • 1 rode paprika in blokjes 
  • bosje peterselie (genipperd)
  • 300 gr basmati rijst (gekookt en afgekoeld)
  • 100 gr doperwten gekookt
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 stukje gember (geraspt)
  • 1 laurierblad
  • 2 tl laos kruiden
  • 2 a 3 el Helen Saoto ketjap marinade
  • 3 a 4 el soyasaus
  • zout en peper


Bereidingswijze

1. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Fruit hierin de ui voor 1 a 2 minuten en voeg daarna de paprika, knoflook, gember, laurierblad en peterselie toe. Bak dit voor ongeveer 10 minuten door.  

2. Voeg daarna het zout, peper en de laos kruiden toe, 

3. Na ongeveer 5 minuten mag het ketjap en de soyasaus erbij. Dit mag voor nog eens 5 minuten doorbakken.

4. Daarna mogen de doperwten erbij. 

5. Na 1 minuut mag het rijst erbij. Maak het rijst een beetje los met een vork en voeg deze toe aan de saus. Roer de rijst door de saus en bak dit voor ongeveer 2 minuten op hoog vuur. 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.