Dadel koekjes

Gepubliceerd op 15 april 2024 om 08:31

Marokkaanse dadelkoekjes, ik hou ervan :) 
Het koekje heeft een zachte kruimelige structuur met een lekker dadelpasta vulling. Je kunt voor de vulling kant en klare dadelpasta gebruiken of deze zelf maken. Volg het recept hieronder voor deze heerlijke koekjes. 


Ingrediënten Deeg

  • 500 a 600 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 250 gr zachte boter
  • 3 El mazhar (oranjebloesem water)
  • halve tl zout

Ingrediënten Dadelpasta

  • 300 gr dadelpasta
  • 1 tl kaneel
  • handvol amandelen (ontschild, gebakken en fijngehakt)
  • 2 EL mazhar
  • 1 EL zachte boter

 

Garnering: Poedersuiker

 

Bereidingswijze

1. Doe de boter, suiker en zout in een kom en mix dit goed samen. Voeg daarna de olie en de mazhar toe en mix dit goed.

2. Voeg daarna de bloem toe, in 3 keer ongeveer en kneed goed tot je een zacht deeg hebt. Wikkel een vershoudfolie om het deeg en leg deze in de koelkast voor ongeveer 15 min.

3. Doe alle ingrediënten bij de dadelpasta en leg deze apart. 

4. Vorm balletjes van het deeg (iets groter dan een walnoot). Druk elk bolletje een beetje plat en leg er bolletje dadelpasta in. Druk deze vervolgens goed dicht. Decoreer het koekje naar keuze en leg deze op een bakplaat. Je kunt hiervoor een tool gebruiken of met en soort pincet vormpjes in het koekje decoreren. 

 

 

5. Bak de koekjes af in een voorverwarmd oven op 175 graden, voor 15 min ongeveer. De koekjes blijven wit aan de bovenkant en kleuren lichtbruin van onder.

 

 

6. Laat de koekjes volledig afkoelen en rol deze vervolgens door de poedersuiker.

 

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.