
Dit heerlijke koekje is gemaakt van filodeeg gevuld met gemalen amandelen. Dit koekje staat zeker in mijn top 3 van favoriete Marokkaanse koekjes. De knapperige buitenkant in combinatie met de smaakvolle amandelvulling is zo lekker. Het is ook nog eens makkelijk om te maken.
Volg het recept hieronder.
Ingrediënten
- 500 gr amandelen (gekookt, ontveld en gebakken)
- 50 gr sesamzaadjes (geroosterd)
- 100 gr gesmolten boter
- 1 EL kaneel
- 80 gr poedersuiker
- 2 El mazhar (oranjebloesemwater)
- filodeeg
Garnering
- Honing
- Gemalen (gebakken) amandelen
Bereidingswijze
1. Kook de amandelen kort in water en haal de velletjes eraf. Dep deze goed droog. Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de amandelen goudbruin.
2. Als de amandelen wat afgekoeld zijn, maal je deze in een keukenmachine fijn.
3. Doe de gemalen amandelen in een kom en voeg alle ingrediënten toe.



4. Maak van de vulling gelijke bolletje ter grootte van een walnoot en leg deze op een bakpapier. Dek deze vervolgens af met vershoudfolie, zodat dit niet uitdroogt.
5. Knip het filodeeg in lange stroken en leg steeds twee stroken op elkaar. Leg een bolletje vulling erin en vouw de briwat in de vorm van een driehoek. Leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
6. Verwarm de oven voor op 18 graden en bak de briwat af voor ongeveer 15 min of tot deze goudbruin zijn.

7. Doe de honing in een pan en verwarm deze kort, zodat deze wat vloeibaarder is. Dompel de briwat goed door de honing en leg deze op een bakpapier. Strooi er vervolgens wat gemalen amandelen overheen.
8. Bewaar de briwat in een luchtdichte bak op kamertemperatuur.

Reactie plaatsen
Reacties